Het coronavirus, wat te doen? Klik hier.

1

Ooit geweten dat Noord-Holland nóg een Waddeneiland heeft? Aan de kop van de provincie ligt Wieringen, nu ingelijfd door de Amsteldiepdijk. Maar hier waant u zich omringd door de Waddenzee, het Amstelmeer en IJsselmeer tóch op een eiland. Op de zilte bodem groeien bijzondere planten. Vanaf de Morgeldijk ziet u misschien wel een zeehond of spot u een zwerm vogels. Hoe dan ook is het de perfecte plek om lekker uit te waaien.

Wieringen / Volg vanaf de Van Ewijcksluis in Anna Paulowna de Amsteldiepdijk

2

Minder ruig en een stuk recenter ontstaan is Park Buitenschot bij Hoofddorp. Hier loopt u over glad geasfalteerde paden door een bijna onwerkelijk landschap van driehoekige hoog opgetrokken wallen. Bijzonder: die wallen dempen het geluid van de vliegtuigen van het nabijgelegen Schiphol.

Park Buitenschot / Weg om de Noord, Hoofddorp

3

Voor de liefhebber van een feestelijker omgeving is er de bizarre Kunsttuin het Nederlandse Kremlin in Winkel. Door de jaren heen is hier een veel­kleurige verzameling bouwwerken opgezet van onder andere bouwafval, tegels en trottoirbanden. Sommige constructies zijn wel tien meter hoog.

Kunsttuin het Nederlandse Kremlin / Limmerschouw 51, Winkel

4

Verkent u toch liever groenere omgevingen? Dan is een boottocht door het Rijk der Duizend Eilanden misschien wel wat. De duizenden kleine vruchtbare eilandjes en akkers zijn gemaakt door mensenhanden. U kan in het gebied fietsen of wandelen én een verfrissende duik nemen in de zomer.

Rijk der Duizend Eilanden / Museumweg 2, Broek op Langedijk

5

Even uitrusten kan door een bootje te huren bij Museum Broekerveiling. Vaar dan ook door de oudste doorvaarveiling ter wereld. Met een druk op de knop koopt u uw eigen groente en fruit.

Museum Broekerveiling / Museumweg 2, Broek op Langedijk

Zoeken

Read in English

Welkom op de nieuwe site van Vrienden op de Fiets.

Bent u al Vriend? Dan wordt u, als u inlogt, gevraagd zelf een wachtwoord in te stellen.

Hoe doet u dat?

Log eerst in met uw Vriendennummer en uw postcode, zoals u gewend bent. Dan verschijnt er een schermpje waarin u wordt verzocht eenmalig uw wachtwoord aan te passen. U vult eerst uw oude wachtwoord in, dat is de postcode.

Vervolgens typt u 2x een zelfgekozen wachtwoord in. Dit nieuwe wachtwoord moet minimaal 8 tekens lang zijn. Als alles goed gaat bent u automatisch ingelogd en krijgt u een bevestiging per email. Lukt het niet, neem dan contact op met onze helpdesk.