Het coronavirus, wat te doen? Klik hier.

1

Midden in Noord-Brabant vindt u een sterrenhemel onder uw voeten: het Van Gogh-Roosegaarde fietspad. Overdag nemen de duizenden fonkelende steentjes in het pad licht op, zodat ze vanaf de schemering beginnen te schijnen. Nét Van Goghs dromerige sterren­hemel.

Van Gogh-Roosegaarde fietspad / Tussen Wolvendijk in Nuenen en de Collse Watermolen aan Collseweg 3-5, Eindhoven

2

Iets noorde­lijker ligt het Bieschbosch Museum, op een eilandje middenin het beroemde natuur­gebied. Met de pont bent u er zo. Het moderne gebouw met zijn rechte, scherpe lijnen gaat opmerkelijk goed op in het groene land­schap. Hier leert u alles over bevers, de Bieschbosch en de rol van het gebied tijdens de Tweede Wereld­oorlog. Met een fluisterboot kunt u de Bieschbosch zelf verkennen.

Bieschbosch Museum / De Hilweg 2, Werkendam

3

En wie in Noord-Brabant is, kan natuurlijk een ‘brojke’ (een worsten­broodje) niet afslaan. Bij Bakkerij Leon van Dongen in Wagenberg zijn volgens de laatste verkiezing de beste worstenbroodjes te koop. Knapperig van buiten, smeuïg vanbinnen.

Bakkerij Leon van Dongen / Wagenstraat 3, Wagenberg

4

Voor nostalgie, maar vooral ook voor een bijzondere wandelervaring ligt het park Poort van Heusden aan uw voeten. Vroeger beter bekend als pretpark Land van Ooit. Nu een landgoed met slingerende bospaadjes, majestueuze oude eiken en open grasvelden. En: een legertje plastic soldaten van Napoleon die inmiddels halfvergaan in de vijver hun Waterloo hebben gevonden.

Poort van Heusden / Kasteellaan 1, Nieuwkuijk

5

Ook de West-Brabantse Waterlinie hield vroeger de Fransen tegen. Nu steekt de onschuldige wandelaar het water zo over via de kunstzinnige Mozesbrug. Op deze loopgraaf­brug loopt u een halve meter diep het water door, maar komt er met droge voeten weer uit.

Mozesbrug / Schansbaan 8, Halsteren

Zoeken

Read in English

Welkom op de nieuwe site van Vrienden op de Fiets.

Bent u al Vriend? Dan wordt u, als u inlogt, gevraagd zelf een wachtwoord in te stellen.

Hoe doet u dat?

Log eerst in met uw Vriendennummer en uw postcode, zoals u gewend bent. Dan verschijnt er een schermpje waarin u wordt verzocht eenmalig uw wachtwoord aan te passen. U vult eerst uw oude wachtwoord in, dat is de postcode.

Vervolgens typt u 2x een zelfgekozen wachtwoord in. Dit nieuwe wachtwoord moet minimaal 8 tekens lang zijn. Als alles goed gaat bent u automatisch ingelogd en krijgt u een bevestiging per email. Lukt het niet, neem dan contact op met onze helpdesk.