Het coronavirus, wat te doen? Klik hier.

1

Wie in Limburg is, kan bijna niet om rivier de Maas heen. Haar oevers bieden geliefde plekjes voor een lome middag. En waar de machtige rivier in het zuiden ons land binnenkomt, in het dorp Eijsden, hebt u de kans een stevige maaltijd bij eetcafé Aon ’t Bat te genieten. Een plek op het terras is een must, met geweldig uitzicht over het water en op de Belgische overzijde.

Eetcafé Aon ’t Bat / Bat 9, Eijsden

2

Verder naar het noorden aan de Maas ligt het schilder­achtige Steyl. Dit kloosterdorp ademt serene rust uit. En nodigt uit tot een kijkje in de kloostercomplexen of een wandeling door de veelkleurige botanische tuin Jochumhof.

Botanische tuin / Jochumhof Maashoek 2B, Steyl

3

Naast de Maas, kan u in Limburg ook niet om de heerlijke vlaai heen. Het liefst proeft u die natuurlijk op een aangename plek. Bijvoorbeeld in de schaduw van de lindenbomen bij ’t Kapelhuis , vlak buiten het dorpje Thorn.

Restaurant ’t Kapelhuis / Heerbaan-Kapel 2, Thorn

4

Mooi te combineren bovendien met een kijkje in de daarnaast gelegen Kapel onder de Linden. Het is een zogenaamde Loretokapel en de enige van zijn soort in Nederland, het is gebouwd als kopie van het huisje van Maria in Nazareth.

Heiligdom Kapel onder de Linden / Heerbaan-Kapel 4, Thorn

5

Een ander mooi heiligdom vindt u aan de andere kant van de rivier, in het dorp Sint Odiliënberg. Daar staat de elfde-eeuwse Basiliek van de Heilige Wiro, Plechelmus en Otgerus . Vernoemd naar de drie priesters die hier in de achtste eeuw een abdij stichtten. De kapel ligt op een heuvel, dus u pakt bij een bezoek direct ook een prachtig uitzicht over het Roerdal mee.

Heiligdom Basiliek van de Heilige Wiro, Plechelmus en Otgerus / Kerkplein 15, Sint Odiliënberg

Zoeken

Read in English

Welkom op de nieuwe site van Vrienden op de Fiets.

Bent u al Vriend? Dan wordt u, als u inlogt, gevraagd zelf een wachtwoord in te stellen.

Hoe doet u dat?

Log eerst in met uw Vriendennummer en uw postcode, zoals u gewend bent. Dan verschijnt er een schermpje waarin u wordt verzocht eenmalig uw wachtwoord aan te passen. U vult eerst uw oude wachtwoord in, dat is de postcode.

Vervolgens typt u 2x een zelfgekozen wachtwoord in. Dit nieuwe wachtwoord moet minimaal 8 tekens lang zijn. Als alles goed gaat bent u automatisch ingelogd en krijgt u een bevestiging per email. Lukt het niet, neem dan contact op met onze helpdesk.