Het coronavirus, wat te doen? Klik hier.

1

Wie het Reitdiep van het Lauwersmeer tot in de stad Groningen volgt, komt langs een paar heuse pareltjes. Delen van het diep bestaan al sinds de dertiende eeuw. Een fietstocht voert langs wierdedorpen, sluizen, dijken en uitgestrekte velden. En bij het dorpje Garnwerd langs Café Hammingh. Bij deze klassieker onder Groningers is het comfortabel toeven met een kom huisgemaakte soep, bitterballen of een lekker broodje. Op mooie dagen biedt het verhoogde terras een weids uitzicht over het vlakke, uit­gestrekte landschap.

Café Hammingh / Hunzeweg 32, Garnwerd

2

Verderop, aan het Reitdiep in de stad, treft u een nieuwere aanwinst voor de provincie: Baxbier Brouwerij en Proeflokaal . Oók met een zonnig terras en voor rondleidingen, proeverijen of een lekker hapje eten. Natuurlijk vergezeld door een Gronings Baxbiertje.

Baxbier Brouwerij en Proeflokaal / Friesestraatweg 201/2a, Groningen

3

Bij het Lauwersmeer zelf ‘kon het ook minder,’ zoals een Groninger het nuchter zou stellen. Oftewel: hier vindt u een vernieuwd fiets­rondje ‘Rondje Lauwersmeer’ met uitzicht­punten op de mooiste plekjes. Wie tot de avond of nacht wacht, kan hier ook mooi sterren­kijken. Alleen of onder begeleiding van een bos­wachter.

Rondje Lauwersmeer / Download de route:

4

Wijkt u af van het Reit­diep, dan vindt u een stuk oostelijker de Burcht Wedde . Een indruk­wekkend bol­werkje met een beruchte geschiedenis. Ga hier door het hek over de lange brug naar de binnen­tuin. Op het sfeer­volle terras geniet u van een kop koffie met wat lekkers. Pas wel op voor de los­lopende pauwen. Als u geluk heeft, wordt er op de dag dat u er bent een rond­­leiding gegeven.

Burcht Wedde / Hoofdweg 7, Wedde

Zoeken

Read in English

Welkom op de nieuwe site van Vrienden op de Fiets.

Bent u al Vriend? Dan wordt u, als u inlogt, gevraagd zelf een wachtwoord in te stellen.

Hoe doet u dat?

Log eerst in met uw Vriendennummer en uw postcode, zoals u gewend bent. Dan verschijnt er een schermpje waarin u wordt verzocht eenmalig uw wachtwoord aan te passen. U vult eerst uw oude wachtwoord in, dat is de postcode.

Vervolgens typt u 2x een zelfgekozen wachtwoord in. Dit nieuwe wachtwoord moet minimaal 8 tekens lang zijn. Als alles goed gaat bent u automatisch ingelogd en krijgt u een bevestiging per email. Lukt het niet, neem dan contact op met onze helpdesk.