Het coronavirus, wat te doen? Klik hier.

1

Dat groter zeker niet altijd beter is, bewijst Gelderland. Hier vindt u het kleinste stadje van Nederland: Bronkhorst. Ingeklemd tussen Zutphen, Doesburg en Deventer. Met stadsrechten en maar 150 inwoners, is het een bijzondere plek om even te pauzeren.

Bronkhorst / Veerweg 1, Bronkhorst

2

Niet alles in deze provincie komt in kleine proporties. Wat te denken van de Loenense Waterval? Vijftien meter hoog, en daarmee de hoogste waterval van ons land. Bang voor een nat pak hoeft u niet te zijn, het water loopt namelijk letterlijk trapsgewijs omlaag. Over uw eigen trappetje kunt u naast het water meelopen.

Waterval bij Loenen / Beekbergerweg 52, Loenen (adres van parkeerplaats vlakbij)

3

Moe van het gewandel? In Ooster­beek luncht u waar ooit invloed­rijke personen zich uitlieten over het commu­nisme, de Korea-oorlog en Euro­pese inte­gratie. In Hotel Bilderberg vond in 1954 namelijk de eerste Bilderberg­conferentie plaats.

Hotel Bilderberg / Utrechtseweg 261, Oosterbeek

4

Over historie gesproken: museum Sjoel Elburg is een voormalige synagoge, maar inmiddels een verhalen­museum. Duik in het dagelijks leven van Joodse families in Elburg. Ook de wisselende tentoonstellingen zijn zeer de moeite waard.

Museum Sjoel Elburg / Graaf Hendriksteeg 2, Elburg

5

De natuur in kan uiteraard ook. Bijvoorbeeld op de Ermelosche heide. Fiets- wandel- en ruiterpaden zijn er in overvloed. Net als contouren van Romeinse kampen, uitgestrekte vlakten en een grote schaapkudde. Voor elk wat wils.

Ermelosche heide / Drieërweg 119, Ermelo

Zoeken

Read in English

Welkom op de nieuwe site van Vrienden op de Fiets.

Bent u al Vriend? Dan wordt u, als u inlogt, gevraagd zelf een wachtwoord in te stellen.

Hoe doet u dat?

Log eerst in met uw Vriendennummer en uw postcode, zoals u gewend bent. Dan verschijnt er een schermpje waarin u wordt verzocht eenmalig uw wachtwoord aan te passen. U vult eerst uw oude wachtwoord in, dat is de postcode.

Vervolgens typt u 2x een zelfgekozen wachtwoord in. Dit nieuwe wachtwoord moet minimaal 8 tekens lang zijn. Als alles goed gaat bent u automatisch ingelogd en krijgt u een bevestiging per email. Lukt het niet, neem dan contact op met onze helpdesk.