Het coronavirus, wat te doen? Klik hier.

1

Bij Flevoland denkt u vast aan recht en overzichtelijk. Laat u dan verrassen door het beeld Exposure van Antony Gormley, in de volksmond ook wel ‘De poepende man’. 26 meter hoog, bestaande uit 44.000 kilo staal en 1782 staalknopen, kijkt deze hurkende man in de buurt van Lelystad uit over het Markermeer.

Exposure / Houtribdijk, Lelystad

2

Even verderop bij Almere eren de 178 populieren van het kunstwerk De Groene Kathedraal van Marinus Boezem juist die rechte lijnen. Tijdens een wandeling door de Stadsbossen van Almere kunt u er doorheen lopen. De bomen hebben samen naar Frans voorbeeld dezelfde vorm hebben als de Notre Dame in Reims.

De Groene Kathedraal / Leeuwerikpad 1349, Almere

3

In Flevolands groene landschap vindt u bij Biddinghuizen ook Hanneke’s Pluktuin. Een kleurige pauzeplek vol bloemen middenin de polder. Hier mag u zelf een boeket plukken. In april natuurlijk tulpen en in de zomer allerlei verschillende soorten bloemen. In de kas bij de tuin voorziet Hanneke u van een kop koffie of thee met wat lekkers erbij.

Hanneke’s Pluktuin / Ellerweg 18, Biddinghuizen

4

Veel lekkers vindt u ook bij restaurant Flantuas, in de buurt van wat potentieel Lelystad Airport wordt. Vanaf het terras overziet u de start- en landingsbaan, terwijl u geniet van lokale producten.

Restaurant Flantuas / Emoeweg 4, Lelystad

5

Op Urk leert u in Museum Het Oude Raadhuis alles over het leven op het voormalig eiland voor de inpoldering van de Zuiderzee. Kunt u tóch een stukje terug in de tijd in deze nieuwste provincie.

Museum Het Oude Raadhuis / Wijk 2, Urk

Zoeken

Read in English

Welkom op de nieuwe site van Vrienden op de Fiets.

Bent u al Vriend? Dan wordt u, als u inlogt, gevraagd zelf een wachtwoord in te stellen.

Hoe doet u dat?

Log eerst in met uw Vriendennummer en uw postcode, zoals u gewend bent. Dan verschijnt er een schermpje waarin u wordt verzocht eenmalig uw wachtwoord aan te passen. U vult eerst uw oude wachtwoord in, dat is de postcode.

Vervolgens typt u 2x een zelfgekozen wachtwoord in. Dit nieuwe wachtwoord moet minimaal 8 tekens lang zijn. Als alles goed gaat bent u automatisch ingelogd en krijgt u een bevestiging per email. Lukt het niet, neem dan contact op met onze helpdesk.