Het coronavirus, wat te doen? Klik hier.

1

Rust in het Drentse Roden vooral even uit na een flinke fiets- of wandeltocht. Daar op de Brink, het hoogste deel van het dorp staan buurkindjes Ot en Sien op hun sokkel. Bekend van de leesmethode die tot de jaren zeventig in heel Nederland werd gebruikt.

Ot en Sien / De Brink, Roden

2

In de buurt vindt u het Scheepstra Kabinet, vernoemd naar Ot en Siens geestelijk vader Hindericus Scheepstra. In dit kleine museum hebben ze ook de route voor de Ot en Sienwandeltocht voor u.

Scheepstra Kabinet / Schoolstraat 1, Roden

3

Zuidelijker in de provincie kunt u lekker bijkomen bij restaurant De Jufferen Lunsingh in Westervelde. Dit landhuis is de perfecte uitvalsbasis voor een wandeling door de Drentse bossen. Koken doen ze hier alleen met streekproducten, onder andere uit de eigen kruiden- en moestuin.

De Jufferen Lunsingh / Hoofdweg 13, Westervelde

4

Herinneringscentrum Kamp Westerbork roept op tot contem-platie. Hier wordt teruggeblikt op de oorlog en de rol van het kamp daarin. Een wandeling over het terrein is zeer indruk-wekkend. Vanwege de aanwezige radio-telescopen is gemotoriseerd verkeer in de buurt niet toegestaan en dat zorgt voor een extra verstild effect.

Herinneringscentrum Kamp Westerbork / Oosthalen 8, Hooghalen

5

Ten zuiden van Westerbork vindt u het Dwingelderveld, een mooi natuur-gebied met vele fiets- en wandelpaden. In het midden staat fier de Dwingeloo Radiotelescoop naar de lucht gericht. Op zich al een indrukwekkend gezicht, maar ook de rondleiding is meer dan de moeite waard. Die maakt u in de zomer op vaste dagen en daarbuiten op speciale dagen. Luister daar met hulp van een radioastronoom mee naar ons heelal.

Dwingeloo Radiotelescoop / Oude Hoogeveensedijk 4, Dwingeloo

Zoeken

Read in English

Welkom op de nieuwe site van Vrienden op de Fiets.

Bent u al Vriend? Dan wordt u, als u inlogt, gevraagd zelf een wachtwoord in te stellen.

Hoe doet u dat?

Log eerst in met uw Vriendennummer en uw postcode, zoals u gewend bent. Dan verschijnt er een schermpje waarin u wordt verzocht eenmalig uw wachtwoord aan te passen. U vult eerst uw oude wachtwoord in, dat is de postcode.

Vervolgens typt u 2x een zelfgekozen wachtwoord in. Dit nieuwe wachtwoord moet minimaal 8 tekens lang zijn. Als alles goed gaat bent u automatisch ingelogd en krijgt u een bevestiging per email. Lukt het niet, neem dan contact op met onze helpdesk.