Wie zijn onze Vrienden?

Vrienden zijn sportievelingen die na een dag in de buitenlucht genieten van een warm welkom bij hun logeeradres. Ze hopen een plek te vinden waar ze kunnen bijkomen van hun inspanningen. Na een goede nacht en een stevig ontbijt gaan ze fris op pad voor de volgende etappe van hun tocht. Op weg naar een nieuw logeeradres.
Onze Vrienden komen fietsend, wandelend, met een kano of op de skeelers. Ze maken hun tochten met elk denkbaar vervoermiddel; als het maar sportief is.  

‘De verscheidenheid van de gastadressen, de verrassing waar je terecht komt en de ontmoeting met allerlei verschillende mensen. Samen vormen ze de charme van logeren bij Vrienden op de Fiets’.

Niet zelden leidt het contact tussen Vrienden en logeeradressen tot leuke ontmoetingen. Van een openhartig gesprek aan de keukentafel, tot een gemoedelijk samenzijn bij het ontbijt in de achtertuin. Het gebeurt regelmatig dat Vrienden op de Fiets in één avond veranderen in vrienden voor het leven. En het gebeurt ook regelmatig dat Vrienden fijn hebben overnacht, maar dat was het dan. Ook prima.

Tot slot nog even dit.
Een logeeradres is geen hotel en ook geen Airbnb; je slaapt bij mensen thuis. Bij een gepensioneerd stel of een jong gezin. In een kamer van een herenhuis in de stad of in een boerenschuur op het platteland. Elk logeeradres heeft zijn eigen verhaal en zijn eigen aardigheden. Als Vriend ben je tijdelijk deel van het dagelijkse leven van de bewoners. 
Wat je als Vriend kunt verwachten lees je in de basisregels.

Op zoek naar meer inspiratie? Lees Vrienden vertellen.

Nog een paar feiten op een rijtje

  • Vrienden op de Fiets is uitdrukkelijk bedoeld voor mensen die op eigen kracht rondtrekken. Het meest voorkomende vervoer is wandelend, met de fiets, roeiboot, kano, op skeelers of zelfs op de schaats. 
  • Vrienden zijn op doortocht en slapen daarom één nacht bij hun logeeradres.

Het lidmaatschap

  • Woon je in Nederland? Dan betaal je € 8,- per kalenderjaar. Woon je buiten Nederland, dan betaal je € 10,- per kalenderjaar. 
  • Woon je in Nederland, België of Duitsland? Je lidmaatschap wordt aan het eind van elk jaar automatisch verlengd, tenzij je opzegt vóór 1 december van het lopende kalenderjaar.
  • Om het lidmaatschap van Vrienden op de Fiets betaalbaar te houden, vragen wij Vrienden die in Nederland wonen te kiezen voor automatische incasso van de jaarbijdrage. Bij voorbaat dank! 

Ben jij een nieuwe Vriend?
Je ontvangt direct na aanmelding je Vriendennummer. Hiermee kun je inloggen op de website en daar zoeken naar je eerste logeeradres. 
Binnen twee weken ontvang je een bevestiging van je inschrijving en de officiële Vriendenpas. Daarbij krijg je de adressengids met Logeeradressen en onze Routekaart.
In je eigen profiel op de website staat de digitale versie van je Vriendenpas. Tip: maak een foto van je digitale pas. Handig als je onderweg geen internet hebt.
Na aanmelding via de site kun je dus direct op pad! 

Wil jij ook Vriend worden?

Leuk! Meld je hieronder aan.

Ik woon in Nederland Ik woon buiten Nederland

Ben je al Vriend?
Leuk! Je hoeft geen nieuw account aan te maken en kunt bovenaan deze pagina inloggen met je Vriendennummer.

Zoeken

Read in English

LET OP: SITE NIET BEREIKBAAR VAN 24 – 31 MAART.

Beste Vrienden en gastadressen,

Achter de schermen werken wij aan een nieuw ICT-systeem. Het gaat aan het einde van de maand ‘live’. Daarom zal de website van woensdag 24 maart tot en met dinsdag 31 maart worden afgesloten. Vanaf 01 april bent u hier weer van harte welkom en is bijna alle service weer beschikbaar. In de tussentijd verwijzen we u graag naar het boekje en uiteraard is de helpdesk bereikbaar voor vragen.

Na 1 april zijn er een paar extraatjes waar u waarschijnlijk even op moet wachten. Zo is het prikbord voor het vinden van een fiets-of wandelmaatje niet gelijk terug. Ook het cadeaulidmaatschap dat u mogelijk aan een goede vriend wil geven is tijdelijk niet af te sluiten. We proberen dit zo snel mogelijk in orde te maken.

Waarschuwing: bewaar alstublieft zélf ergens uw favoriete gastadressen en de informatie en contacten van het prikbord. We doen ons best maar het kan zijn dat we deze gegevens straks niet terug kunnen zetten op de site.

Als het goed is gaat u verder niets merken van het nieuwe systeem en kunt u snel weer gebruik maken van de service die u gewend bent.

Met dank voor uw geduld en een hartelijke groet,

Team Vrienden op de Fiets