Wie zijn onze logeeradressen?

De bewoners van onze gastvrije logeeradressen willen graag delen en vinden het leuk om een Vriendendienst te leveren. Ze bieden een aangenaam rustpunt aan sportievelingen die na een dag wandelen of fietsen verlangen naar een warm welkom, een opfrisser, een comfortabel en schoon bed, en een energie-opwekkend ontbijt. 
 

'Wij horen zulke leuke verhalen van onze logeergasten. Het is gewoon gezellig die mensen in huis."
Gert en Anneke Roosenbrand


Waarom wordt iemand logeeradres?

Onze ervaring is dat logeeradressen vaak ontstaan omdat mensen ruimte over hebben als de kinderen uit huis zijn of omdat ze bedenken dat het leuk kan zijn om mensen thuis te ontvangen. De vrijheid om zelf te bepalen of, en wanneer je zin hebt in logees is ook prettig. Daarnaast vinden alle 'logeeradressers' het leuk om mensen van verschillende achtergronden te ontvangen en zijn ze zelf vaak ook sportief. 

Vrienden blijven één nacht en vertrekken op tijd, dus als het toevallig iets minder klikt, kan de logeeradresser zich al snel weer verheugen op de volgende logees. Een iets minder uitbundig contact kan gebeuren, maar veel vaker horen wij juist over de leuke, interessante of zelfs diepgaande gesprekken die ontstaan.

Logeeradressen zijn particulieren die hun huis willen delen. Het zijn geen hotels. Ruim vijfduizend bewoners van onze logeeradressen in Nederland en daarbuiten stellen hun huis open voor fietsers, wandelaars en andere sportieve bewegers. Zij delen niet alleen hun huis, maar ook graag hun verhalen en ervaringen.

Ook logeeradres worden?

Julie zijn meer dan welkom, want steeds meer mensen melden zich aan als Vriend en zijn op zoek naar een slaapplek.
Als je overweegt de stap te zetten (en waarom niet?), lees dan eerst even de basisregels. Dan weet je wat het inhoudt om logeeradres te zijn.

Je kunt je hier aanmelden

Ben je al logeeradres? 

Wil je jouw gegevens inzien of wijzigen? Log in op je persoonlijke pagina, daar vind je ook handige documenten.

Zoeken

Read in English

LET OP: SITE NIET BEREIKBAAR VAN 24 – 31 MAART.

Beste Vrienden en gastadressen,

Achter de schermen werken wij aan een nieuw ICT-systeem. Het gaat aan het einde van de maand ‘live’. Daarom zal de website van woensdag 24 maart tot en met dinsdag 31 maart worden afgesloten. Vanaf 01 april bent u hier weer van harte welkom en is bijna alle service weer beschikbaar. In de tussentijd verwijzen we u graag naar het boekje en uiteraard is de helpdesk bereikbaar voor vragen.

Na 1 april zijn er een paar extraatjes waar u waarschijnlijk even op moet wachten. Zo is het prikbord voor het vinden van een fiets-of wandelmaatje niet gelijk terug. Ook het cadeaulidmaatschap dat u mogelijk aan een goede vriend wil geven is tijdelijk niet af te sluiten. We proberen dit zo snel mogelijk in orde te maken.

Waarschuwing: bewaar alstublieft zélf ergens uw favoriete gastadressen en de informatie en contacten van het prikbord. We doen ons best maar het kan zijn dat we deze gegevens straks niet terug kunnen zetten op de site.

Als het goed is gaat u verder niets merken van het nieuwe systeem en kunt u snel weer gebruik maken van de service die u gewend bent.

Met dank voor uw geduld en een hartelijke groet,

Team Vrienden op de Fiets