Wat is Stichting Vrienden op de Fiets?

Stichting Vrienden op de Fiets beheert een netwerk van logeeradressen waar sportievelingen gastvrij en voordelig kunnen overnachten tijdens hun meerdaagse fiets- of wandeltocht. De stichting heeft geen winstoogmerk. 

Vrienden op de Fiets wil wandelaars en fietsers, en iedereen die zich op andere manieren sportief verplaatst de mogelijkheid bieden om meerdaagse tochten te maken. Ze wil verrassende ontmoetingen tussen gelijkgestemden mogelijk maken en bijdragen aan de groei van duurzaam toerisme. 
De beginselen zijn in de statuten vastgelegd.

Het beleid voor de komende jaren werd vastgelegd in het meerjarenbeleidsplan 2020-2023. En ben je geïnteresseerd in ons jaarverslag? Je kunt het hier downloaden. 

Om haar doelen te bereiken werkt de stichting graag samen met gelijkgestemde partijen.

Aan de keukentafel van Nel de Blécourt

Vrienden op de Fiets ontstond in 1984 aan de keukentafel van Nel de Blécourt. Onder leiding van Nel en haar man Hijbo werd Stichting Vrienden op de Fiets al snel een begrip. De afgelopen jaren groeide het netwerk uit tot een stichting met tienduizenden Vrienden en ruim vijfduizend logeeradressen in binnen- en buitenland.

In 2003 stopte het echtpaar met werken voor de stichting. Hun kinderen namen het werk over. Sinds 2011 voert een klein team de werkzaamheden uit. Zij staan onder toezicht van een onafhankelijk bestuur.

Zoeken

Read in English

LET OP: SITE NIET BEREIKBAAR VAN 24 – 31 MAART.

Beste Vrienden en gastadressen,

Achter de schermen werken wij aan een nieuw ICT-systeem. Het gaat aan het einde van de maand ‘live’. Daarom zal de website van woensdag 24 maart tot en met dinsdag 31 maart worden afgesloten. Vanaf 01 april bent u hier weer van harte welkom en is bijna alle service weer beschikbaar. In de tussentijd verwijzen we u graag naar het boekje en uiteraard is de helpdesk bereikbaar voor vragen.

Na 1 april zijn er een paar extraatjes waar u waarschijnlijk even op moet wachten. Zo is het prikbord voor het vinden van een fiets-of wandelmaatje niet gelijk terug. Ook het cadeaulidmaatschap dat u mogelijk aan een goede vriend wil geven is tijdelijk niet af te sluiten. We proberen dit zo snel mogelijk in orde te maken.

Waarschuwing: bewaar alstublieft zélf ergens uw favoriete gastadressen en de informatie en contacten van het prikbord. We doen ons best maar het kan zijn dat we deze gegevens straks niet terug kunnen zetten op de site.

Als het goed is gaat u verder niets merken van het nieuwe systeem en kunt u snel weer gebruik maken van de service die u gewend bent.

Met dank voor uw geduld en een hartelijke groet,

Team Vrienden op de Fiets