Als u meer wilt weten over Vrienden op de Fiets en het coronavirus, klik hier.

Vriend worden?

Vrienden zijn sportievelingen die na een dag in de buitenlucht niet zozeer naar luxe verlangen, maar genieten van de gastvrijheid en een warm welkom bij onze gastadressen. Een plek waar zij kunnen bijkomen, een onverwacht gezellige avond beleven en de volgende dag, na een stevig ontbijt, weer fris op pad kunnen om hun wandel- of fietstocht te vervolgen. 

‘De verscheidenheid van de gastadressen, de verrassing waar je terecht komt en de ontmoeting met allerlei verschillende mensen. Samen vormen ze de charme van logeren bij Vrienden op de Fiets’.

Dikwijls leidt het contact tussen Vrienden en gastadressen tot gezellige ontmoetingen. Van een openhartig gesprek aan de keukentafel tot een gemoedelijk samenzijn in de achtertuin. Het zal niet voor het eerst zijn dat mensen via Vrienden op de Fiets vriendschappen voor het leven sluiten. 

Een gastadres is geen hotel, u slaapt bij mensen thuis. Bij een gepensioneerd stel of een jong gezin. In een herenhuis in de stad of een boerenschuur op het platteland. Elk gastadres heeft zijn eigen verhaal. Wat u precies wel en niet kunt verwachten leest u in de spelregels. Of lees ter inspiratie de verhalen van Vrienden.
 

Wat u moet weten voordat u Vriend wordt:

  • Vrienden op de Fiets is uitdrukkelijk bedoeld voor mensen die op eigen kracht rondtrekken: fietsend, wandelend, roeiend, skeelerend of schaatsend. 
  • Vriend zijn kost € 8 per jaar en € 10 als u buiten Nederland woont. 
  • Het lidmaatschap in Nederland, België en Duitsland loopt per kalenderjaar en wordt automatisch verlengd, tenzij u vóór 1 december van het lopende kalenderjaar opzegt.
  • Om Vrienden op de Fiets betaalbaar te houden, is het prettig als u kiest voor automatische incasso van de jaarbijdrage. 

U ontvangt na aanmelding binnen acht werkdagen een overzichtelijke adressengids. Daarbij krijgt u een mooie fietskaart en een Vrienden-pas. Met uw Vriendennummer kunt u inloggen op de website om een gastadres te vinden langs uw route. 

Enthousiast geworden? Meld u dan hier aan!

Ik woon in Nederland Ik woon buiten Nederland

PS: Bent u al Vriend? Leuk! U hoeft geen nieuw account aan te maken, u kunt bovenaan deze pagina inloggen met uw Vriendennummer.

Zoeken

Read in English

Welkom op de nieuwe site van Vrienden op de Fiets.

Bent u al Vriend? Dan wordt u, als u inlogt, gevraagd zelf een wachtwoord in te stellen.

Hoe doet u dat?

Log eerst in met uw Vriendennummer en uw postcode, zoals u gewend bent. Dan verschijnt er een schermpje waarin u wordt verzocht eenmalig uw wachtwoord aan te passen. U vult eerst uw oude wachtwoord in, dat is de postcode.

Vervolgens typt u 2x een zelfgekozen wachtwoord in. Dit nieuwe wachtwoord moet minimaal 8 tekens lang zijn. Als alles goed gaat bent u automatisch ingelogd en krijgt u een bevestiging per email. Lukt het niet, neem dan contact op met onze helpdesk.