Als u meer wilt weten over Vrienden op de Fiets en het coronavirus, klik hier 
Het Prikbord is weer open, plaats vanaf vandaag uw oproep voor een fiets- of wandelmaatje!  En: u kunt jammernoeg voorlopig geen lidmaatschap cadeau geven. 

Verhalen

Vrienden op de Fiets is niet alleen een netwerk van slaapplekken, maar ook een bron van bijzondere ontmoetingen en mooie verhalen.

‘We sliepen in een tuinhuisje. Het toilet was buiten. Toen het begon te schemeren zagen we dat er buiten weinig licht was langs het pad. Daarom vroegen we de eigenaren om een zaklampje. Ze nodigden ons uit om even binnen te komen. We hebben uren met ze gekletst, gelachen, en ook serieuze gesprekken gevoerd. Het was een heel leuke avond.’
- Paulien Eikhout, fietsliefhebber

 Ik vind het heel bijzonder om bij onbekenden te mogen logeren. Mensen die hun woning openstellen voor anderen en willen delen wat ze hebben. Het is een liefdevol gebaar. Gastadressen van Vrienden op de Fiets bieden een warm nest.'
- Huub en Irma, te gast bij Marjolein Jacobs in Utrecht

Ja, ik word Vriend

‘Hoewel mijn gasten al blij zijn met een bed en een bord pap doe ik er altijd een schepje boven op. Ik zorg voor frisgewassen en gladgestreken lakens. En ik pak uit met het ontbijt, zodat ze er weer tegen aan kunnen.’
- Toos Kemerink, gastvrouw

We vinden het leuk om bezig te zijn en houden van de gezelligheid en drukte in huis wanneer er mensen over de vloer komen.  Misschien delen mensen hun verhaal met ons omdat we zelf ook veel vertellen. Dat gebeurt ’s avonds met een borrel, maar net zo goed in de ochtend. Soms zitten we wel een uur te kletsen na het ontbijt.' 
- Familie Deckers

Ja, ik word Gastadres

Zoeken

Read in English

LET OP: SITE NIET BEREIKBAAR VAN 24 – 31 MAART.

Beste Vrienden en gastadressen,

Achter de schermen werken wij aan een nieuw ICT-systeem. Het gaat aan het einde van de maand ‘live’. Daarom zal de website van woensdag 24 maart tot en met dinsdag 31 maart worden afgesloten. Vanaf 01 april bent u hier weer van harte welkom en is bijna alle service weer beschikbaar. In de tussentijd verwijzen we u graag naar het boekje en uiteraard is de helpdesk bereikbaar voor vragen.

Na 1 april zijn er een paar extraatjes waar u waarschijnlijk even op moet wachten. Zo is het prikbord voor het vinden van een fiets-of wandelmaatje niet gelijk terug. Ook het cadeaulidmaatschap dat u mogelijk aan een goede vriend wil geven is tijdelijk niet af te sluiten. We proberen dit zo snel mogelijk in orde te maken.

Waarschuwing: bewaar alstublieft zélf ergens uw favoriete gastadressen en de informatie en contacten van het prikbord. We doen ons best maar het kan zijn dat we deze gegevens straks niet terug kunnen zetten op de site.

Als het goed is gaat u verder niets merken van het nieuwe systeem en kunt u snel weer gebruik maken van de service die u gewend bent.

Met dank voor uw geduld en een hartelijke groet,

Team Vrienden op de Fiets