Thema 2018: sagen en legenden

Al fietsend of wandelend komt u wellicht wel langs een van de vele mythische plaatsen die Nederland rijk is. Elke provincie heeft wel een beroemde legende, waarin kabouters, reuzen, monsters of duivels een hoofdrol spelen.

De Witte Wieven in Gelderland en De Vliegende Hollander uit Zeeland zijn natuurlijk erg bekend, maar er is op dat gebied veel meer te beleven in Nederland. En vaak is er nog wel een museum, standbeeld of attractie te bezoeken die draait om zo’n mythe.

In de nieuwe editie van de adressengids hebben we per provincie een legendarisch volksverhaal opgetekend. Ze variëren van amusant tot huiveringwekkend  – u bent gewaarschuwd!

Zoeken

Read in English

Welkom op de nieuwe site van Vrienden op de Fiets.

Bent u al Vriend? Dan wordt u, als u inlogt, gevraagd zelf een wachtwoord in te stellen.

Hoe doet u dat?

Log eerst in met uw Vriendennummer en uw postcode, zoals u gewend bent. Dan verschijnt er een schermpje waarin u wordt verzocht eenmalig uw wachtwoord aan te passen. U vult eerst uw oude wachtwoord in, dat is de postcode.

Vervolgens typt u 2x een zelfgekozen wachtwoord in. Dit nieuwe wachtwoord moet minimaal 8 tekens lang zijn. Als alles goed gaat bent u automatisch ingelogd en krijgt u een bevestiging per email. Lukt het niet, neem dan contact op met onze helpdesk.