Wat u moet weten over corona en Vrienden op de Fiets. Klik hier.

Over Stichting Vrienden op de Fiets

Stichting Vrienden op de Fiets biedt een netwerk van gastadressen waar sportievelingen op een gastvrije en voordelige manier kunnen overnachten tijdens hun fiets-of wandeltocht. De stichting heeft geen winstoogmerk. 

De stichting wil alle wandelaars en fietsers de mogelijkheid bieden om meerdaagse tochten te maken, ze wil verrassende ontmoetingen tussen gelijkgestemden mogelijk maken en bijdragen aan de groei van duurzaam toerisme. 

De stichting werkt graag samen met gelijkgestemde partijen om haar doel te bereiken. Bent u geïnteressseerd in ons jaarverslag? U kunt het hier downloaden. 

Ontstaan aan de keukentafel

Vrienden op de Fiets ontstond in 1984 aan de keukentafel van Nel de Blécourt. Onder leiding van Nel en haar man Hijbo werd Stichting Vrienden op de Fiets een begrip. De afgelopen jaren groeide het netwerk uit tot een stichting met tienduizenden Vrienden en bijna zesduizend gastadressen in binnen- en buitenland.

In 2003 stopte het echtpaar met werken voor de stichting. Hun kinderen namen het toen over. Sinds 2011 voert een klein team de werkzaamheden uit, onder toezicht van een onafhankelijk bestuur.

Zoeken

Read in English

Welkom op de nieuwe site van Vrienden op de Fiets.

Bent u al Vriend? Dan wordt u, als u inlogt, gevraagd zelf een wachtwoord in te stellen.

Hoe doet u dat?

Log eerst in met uw Vriendennummer en uw postcode, zoals u gewend bent. Dan verschijnt er een schermpje waarin u wordt verzocht eenmalig uw wachtwoord aan te passen. U vult eerst uw oude wachtwoord in, dat is de postcode.

Vervolgens typt u 2x een zelfgekozen wachtwoord in. Dit nieuwe wachtwoord moet minimaal 8 tekens lang zijn. Als alles goed gaat bent u automatisch ingelogd en krijgt u een bevestiging per email. Lukt het niet, neem dan contact op met onze helpdesk.