Als u meer wilt weten over Vrienden op de Fiets en het coronavirus, klik hier 
Het Prikbord is weer open, plaats vanaf vandaag uw oproep voor een fiets- of wandelmaatje!  En: u kunt jammer genoeg voorlopig geen lidmaatschap cadeau geven. 

Hoe Vrienden op de Fiets in 1984 begon

Wie wil zijn slaapkamer verhuren aan fietsende vakantiegangers? Deze oproep deed Nel de Blécourt in huis-aan-huisblad de Arnhemse Koerier. Ze was op zoek naar comfortabele en betaalbare overnachtingsmogelijkheden. Want die waren er destijds maar beperkt: er was keus tussen een prijzig hotel, een jeugdherberg of een tent op de camping.

Van 80 naar 6.000 adressen

Veel meer mensen hadden die wens, blijkbaar. Meer dan tachtig mensen reageerden op Nels oproep. Zij wilden wel een kamer verhuren tegen een kleine vergoeding. Zo ontstond een klein netwerk van overnachtingsadressen voor fietsers. Daarmee was Stichting Vrienden op de Fiets geboren. Onder leiding van Nel groeide de stichting uit tot een landelijk netwerk van overnachtingsadressen voor sportievelingen. Tegelijkertijd bleef het kleinschalige karakter al die jaren behouden. Ook nu er ruim 6.000 gastadressen zijn en meer dan 95.000 Vrienden. 

Nel de Blécourt had het in 1984 al goed gezien; ruim vijfendertig jaar later is Vrienden op de Fiets in essentie niets veranderd.

Nel de Blécourt overleed in november 2016, ze is 85 jaar geworden. Stichting Vrienden op de Fiets houdt haar gedachtegoed in ere.

Zoeken

Read in English

LET OP: SITE NIET BEREIKBAAR VAN 24 – 31 MAART.

Beste Vrienden en gastadressen,

Achter de schermen werken wij aan een nieuw ICT-systeem. Het gaat aan het einde van de maand ‘live’. Daarom zal de website van woensdag 24 maart tot en met dinsdag 31 maart worden afgesloten. Vanaf 01 april bent u hier weer van harte welkom en is bijna alle service weer beschikbaar. In de tussentijd verwijzen we u graag naar het boekje en uiteraard is de helpdesk bereikbaar voor vragen.

Na 1 april zijn er een paar extraatjes waar u waarschijnlijk even op moet wachten. Zo is het prikbord voor het vinden van een fiets-of wandelmaatje niet gelijk terug. Ook het cadeaulidmaatschap dat u mogelijk aan een goede vriend wil geven is tijdelijk niet af te sluiten. We proberen dit zo snel mogelijk in orde te maken.

Waarschuwing: bewaar alstublieft zélf ergens uw favoriete gastadressen en de informatie en contacten van het prikbord. We doen ons best maar het kan zijn dat we deze gegevens straks niet terug kunnen zetten op de site.

Als het goed is gaat u verder niets merken van het nieuwe systeem en kunt u snel weer gebruik maken van de service die u gewend bent.

Met dank voor uw geduld en een hartelijke groet,

Team Vrienden op de Fiets