Als u meer wilt weten over Vrienden op de Fiets en het coronavirus, klik hier.

Hoe Vrienden op de Fiets in 1984 begon

Wie wil zijn slaapkamer verhuren aan fietsende vakantiegangers? Deze oproep deed Nel de Blécourt in huis-aan-huisblad de Arnhemse Koerier. Ze was op zoek naar comfortabele en betaalbare overnachtingsmogelijkheden. Want die waren er destijds maar beperkt: er was keus tussen een prijzig hotel, een jeugdherberg of een tent op de camping.

Van 80 naar 6.000 adressen

Veel meer mensen hadden die wens, blijkbaar. Meer dan tachtig mensen reageerden op Nels oproep. Zij wilden wel een kamer verhuren tegen een kleine vergoeding. Zo ontstond een klein netwerk van overnachtingsadressen voor fietsers. Daarmee was Stichting Vrienden op de Fiets geboren. Onder leiding van Nel groeide de stichting uit tot een landelijk netwerk van overnachtingsadressen voor sportievelingen. Tegelijkertijd bleef het kleinschalige karakter al die jaren behouden. Ook nu er ruim 6.000 gastadressen zijn en meer dan 95.000 Vrienden. 

Nel de Blécourt had het in 1984 al goed gezien; ruim vijfendertig jaar later is Vrienden op de Fiets in essentie niets veranderd.

Nel de Blécourt overleed in november 2016, ze is 85 jaar geworden. Stichting Vrienden op de Fiets houdt haar gedachtegoed in ere.

Zoeken

Read in English

Welkom op de nieuwe site van Vrienden op de Fiets.

Bent u al Vriend? Dan wordt u, als u inlogt, gevraagd zelf een wachtwoord in te stellen.

Hoe doet u dat?

Log eerst in met uw Vriendennummer en uw postcode, zoals u gewend bent. Dan verschijnt er een schermpje waarin u wordt verzocht eenmalig uw wachtwoord aan te passen. U vult eerst uw oude wachtwoord in, dat is de postcode.

Vervolgens typt u 2x een zelfgekozen wachtwoord in. Dit nieuwe wachtwoord moet minimaal 8 tekens lang zijn. Als alles goed gaat bent u automatisch ingelogd en krijgt u een bevestiging per email. Lukt het niet, neem dan contact op met onze helpdesk.