Coronavirus; de meeste gastadressen openen hun deuren. Klik hier voor meer info.

Gezocht: een voorzitter die sportieve vrienden vooruit helpt (m/v).

Vrienden op de Fiets maakt zich sterk voor fietsers en wandelaars in Nederland. Dat doen we met het netwerk van gastadressen, maar we willen nóg meer mensen stimuleren Nederland te fiets of te voet te ontdekken. Met de oprichting van het ‘Fiets en Wandelfonds’ kan dat. Voor dit nieuwe fonds zoeken we een onafhankelijke voorzitter.

We merken dat er steeds vaker goede initiatieven voor fietsers en wandelaars worden ontwikkeld. Initiatieven die we graag op weg helpen met een financiële bijdrage. Dat is mogelijk omdat Vrienden op de Fiets groeit en we door de jaren heen reserves hebben opgebouwd. Zo hebben we ruimte om met het Fiets en Wandelfonds te investeren in een bloeiend fiets- en wandelklimaat in Nederland.

Commissie van Advies
De voorzitter leidt de bijeenkomsten van de Commissie van Advies, die door het bestuur van Stichting Vrienden op de Fiets is ingesteld. Deze commissie heeft tot taak om de besluitvorming over het toekennen van financiële bijdragen aan kansrijke projecten voor te bereiden, waarna het bestuur formeel beslist. De commissie komt 2x per jaar bijeen – in oktober en in april.

Meer details over de achtergronden van het fonds vindt u hier. 

Wie zoeken we?
De beoogde voorzitter heeft enige kennis van de ins en outs van de Nederlandse wandel- en fietswereld. Het is mooi als de voorzitter ook een relevant netwerk meeneemt. Vanzelfsprekend verwachten wij van de toekomstige voorzitter affiniteit met de doelstellingen van VodF.

De voorzitter is onafhankelijk, dat betekent niet in dienst van of bestuurlijk gelieerd aan een organisatie die een beroep zou kunnen doen op het fonds.

De beoogde kandidaat heeft bewezen ervaring als voorzitter en is in staat conflicterende meningen en belangen op elegante wijze bijeen te brengen. Van hem of haar wordt ook verwacht dat hij/zij een projectplan kan beoordelen. We denken aan een kandidaat met minimaal HBO-niveau.

Kandidaten die maatschappelijk actief zijn (geweest), dus een breder oog hebben dan hun eigen belang of dat van de organisatie waarvoor ze werken resp. hebben gewerkt, hebben een streepje voor.

Tot slot: voorzitters die zelf fietsen en/of wandelen (of dat hebben gedaan), hebben de voorkeur!

Werving en reacties
We zoeken de nieuwe voorzitter in eerste instantie in de achterban van Vrienden en gastadressen. Bent u een enthousiaste lange-afstandsfietser, een wandelaar met veel kilometers in de benen of misschien een actief gastadres? Reageer dan alstublieft en stuur ons een brief met motivatie en CV voor 15 december a.s. Dat kan naar stefanie.gerwers@vriendenopdefiets.nl.

De gesprekken over deze functie vinden plaats in Utrecht, datum in overleg. We streven ernaar om de commissie voor 1 april 2020 te installeren. We kijken uit naar uw reactie!

Zoeken

Read in English

Welkom op de nieuwe site van Vrienden op de Fiets.

Bent u al Vriend? Dan wordt u, als u inlogt, gevraagd zelf een wachtwoord in te stellen.

Hoe doet u dat?

Log eerst in met uw Vriendennummer en uw postcode, zoals u gewend bent. Dan verschijnt er een schermpje waarin u wordt verzocht eenmalig uw wachtwoord aan te passen. U vult eerst uw oude wachtwoord in, dat is de postcode.

Vervolgens typt u 2x een zelfgekozen wachtwoord in. Dit nieuwe wachtwoord moet minimaal 8 tekens lang zijn. Als alles goed gaat bent u automatisch ingelogd en krijgt u een bevestiging per email. Lukt het niet, neem dan contact op met onze helpdesk.