Logeeradressen in de routeplanner van de Fietsersbond

Als Nederlands logeeradres kun jij jezelf als Point of Interest (POI) laten zien op de kaarten van de Fietsrouteplanner van de Fietsersbond. Een POI is een locatie op de digitale kaart dichtbij waar de fietser of wandelaar is of zoekt. Als jij bijvoorbeeld een logeeradres in Zwolle bent, en een fiertser of wandelaar kjjkt op de digitale kaart naar dat gebied, dan verschijnt een symbool van jouw huis. Hiermee ben je als logeeradres nóg beter zichtbaar en kunnen we nog meer sportieve fietsers laten weten waar laagdrempelige en Vriendelijke logeeradressen van Vrienden op de Fiets te vinden zijn.   

Hoe geven logeeradressen toestemming voor publicatie in de routeplanner van de Fietsersbond?

  1. Log in op www.vriendenopdefiets.nl  met registratienummer en wachtwoord
  2. Ga naar Profiel en kies Aanpassen Gegevens
  3. Zet een vinkje bij het vakje : Ik wil graag dat mijn logeeradres als Point of Interest (POI) wordt opgenomen in de routeplanner van de Fietsersbond of vergelijkbare non-profit partners van stichting Vrienden op de Fiets. Sla op.
  4. Het adres is binnen 24 uur zichtbaar op de routeplanner.
  5. Gaat er iets fout of heb je hulp nodig? Neem contact op met onze helpdesk.

Ben je als logeeradres verplicht om hieraan mee te werken?
Zeker niet. Het is een extra service aan Vrienden én aan logeeradressen. Daarom ben je zelf aan zet en word je alleen POI als je expliciet toestemming geeft. 

Wat is er zo leuk aan de Fietsrouteplanner van de Fietsersbond?
De Fietsersbond Routeplanner is één van de meest complete fietsrouteplanners in Nederland.

  • het is de enige fietsrouteplanner waar je kunt kiezen uit verschillende routetypes, zoals Makkelijk doorfietsen, Racefietsroute en Autoluwe route. Je kunt zelfs je eigen routetype configureren.
  • de routeplannen heeft veel voor fietsers interessante locaties (zogeheten POI's) zoals stations, fietsknooppunten, horeca en veerponten.
  • kaarten zijn actueler en gedetailleerder dan andere online kaarten.

Is deze optie ook voor logeeradressen buiten Nederland?
Helaas, de Fietsrouteplanner strekt zich niet uit tot over de landsgrenzen.

Hoe beschermen wij de privacy van onze logeeradressen?
De weergave van het logeeradres in de routeplanner bevat geen naam en adresgegevens. Ook is het niet mogelijk tot op straat/huisniveau in te zoomen. Pas als belangstellenden Vriend zijn of worden, krijgen ze via de website van Vrienden op de Fiets toegang tot de gegevens.

Waarom werken wij samen met de Fietsersbond?
Vrienden op de Fiets werkt graag samen met non-profit organisaties die eenzelfde soort doelstelling hebben: het bevorderen van fietsen en wandelen. Daarom onderhouden we actieve relaties met bijvoorbeeld Wandelnet en de Fietsersbond. Waar het kan, waar het moet, waar het zinnig is voor beide partijen, ondersteunen we elkaars werk. Daarnaast vinden we de fietsrouteplanner een fantastisch instrument voor mensen die mooie fietstochten willen maken.

Hoe voorkomen jullie dat ook niet-leden hier gebruik van gaan maken?
De weergave van een logeeradres in de routeplanner bevat geen naam en adresgegevens. Ook is het niet mogelijk tot op straat/huisniveau in te zoomen. Pas als belangstellenden Vriend zijn of worden, krijgen ze via de website van Vrienden op de Fiets toegang tot de gegevens. Het is bovendien verstandig als een logeeradres bij reservering informeert naar naam en Vriendennummer en bij aankomst naar de Vriendenpas. Die pas is tegenwoordig ook te vinden in het profiel van de Vriend. Even inloggen, dan staat-ie klaar. 

Voor welke publicaties geeft het logeeradres nog meer toestemming?
Voor nu gaat het alleen om publicatie van logeeradressen in de fietsrouteplanner van de Fietsersbond, maar we kunnen ons voorstellen dat op termijn samenwerkingen worden aangegaan met andere partners van Vrienden op de Fiets, bijvoorbeeld het Landelijk Fietsplatform of Wandelnet. We laten dat dan natuurlijk meteen weten!

Wat kost vermelding van mijn adres in de routeplanner?
Vermelding kost niets. Het is service aan logeeradressen, Vrienden en fietsers. De routeplanner is trouwens ook gratis. Leuk hè?

Zoeken

Read in English

LET OP: SITE NIET BEREIKBAAR VAN 24 – 31 MAART.

Beste Vrienden en gastadressen,

Achter de schermen werken wij aan een nieuw ICT-systeem. Het gaat aan het einde van de maand ‘live’. Daarom zal de website van woensdag 24 maart tot en met dinsdag 31 maart worden afgesloten. Vanaf 01 april bent u hier weer van harte welkom en is bijna alle service weer beschikbaar. In de tussentijd verwijzen we u graag naar het boekje en uiteraard is de helpdesk bereikbaar voor vragen.

Na 1 april zijn er een paar extraatjes waar u waarschijnlijk even op moet wachten. Zo is het prikbord voor het vinden van een fiets-of wandelmaatje niet gelijk terug. Ook het cadeaulidmaatschap dat u mogelijk aan een goede vriend wil geven is tijdelijk niet af te sluiten. We proberen dit zo snel mogelijk in orde te maken.

Waarschuwing: bewaar alstublieft zélf ergens uw favoriete gastadressen en de informatie en contacten van het prikbord. We doen ons best maar het kan zijn dat we deze gegevens straks niet terug kunnen zetten op de site.

Als het goed is gaat u verder niets merken van het nieuwe systeem en kunt u snel weer gebruik maken van de service die u gewend bent.

Met dank voor uw geduld en een hartelijke groet,

Team Vrienden op de Fiets