Het Fiets en Wandelfonds helpt

Vrienden op de Fiets maakt zich sterk voor fietsers en wandelaars in Nederland. Dat doen we met ons netwerk van Logeeradressen, maar we willen nóg meer mensen stimuleren onze natuur op een sportieve manier te ontdekken. Met het ‘Fiets en Wandelfonds’ helpen we een handje.

Even pauze…

Dit voorjaar deed het Fiets en Wandelfonds nog een bijdrage aan de proefroute van het Ziltepad. Deze bijdrage was voorlopig de laatste.

Het Fiets en Wandelfonds blijft bestaan, maar maakt even pas op de plaats.
We kijken met veel trots naar de initiatieven die we steunden om het fiets- en wandelklimaat in Nederland te stimuleren.


Een paar voorbeelden:

Het bestuur van de stichting besloot bijvoorbeeld een bedrag te schenken aan OnbeperktOpPad.nl. Dit is een platform met alle fiets - en wandelroutes die geschikt zijn voor minder mobielen.

Traptrip is een idee van het Fietsplatform en is speciaal ingericht voor gezinnen met kinderen. Ook zij konden op een flinke bijdrage rekenen.

Wegens het succes van Rondje Drenthe is met steun van het fonds inmiddels ook Rondje Groningen verwezenlijkt.

Nog een voorbeeld: in 2021 kreeg de Fietsersbond een donatie voor het maken van Fietsrouteplanner 2.0.

Met Zorgeloos meerdaags wandelen in het Rijk van Nijmegen werden in hetzelfde jaar een paar mooie nieuwe IVN Trektochten beschikbaar.


Een nieuwe route...

Al deze projecten hebben ook onze Vrienden nieuwe inspiratie en nieuwe wegen opgeleverd. Én, het heeft ons veel geleerd. We drukken nu even op de pauzeknop en gaan de komende tijd vol energie aan de slag om een nieuwe route voor het Fiets en Wandelfonds te ontwikkelen.

Je hoort van ons!